Maison La Bohème :: Vakantiewoning in Heure vlakbij Durbuy – Domaine des Quatre Tilleuls

Welcome to Rustic!

Maison La Bohème :: Vakantiewoning in Heure vlakbij Durbuy – Domaine des Quatre Tilleuls

Restaurant Wagyu Grill Durbuy

Vanuit vakantiehuis Maison La Bohème is het amper 15 minuten rijden met de auto naar Durbuy. Een bezoekje aan Durbuy is dan ook een ‘must’ tijdens je verblijf. Er zijn heel wat restaurants en eetgelegenheden in Durbuy, maar één van de bekendere is Restaurant Wagyu Grill…

“Chef Wout Bru heeft met Wagyu Grill opnieuw een uniek concept gecreëerd. Hij heeft zijn ervaring gebruikt voor het samenstellen van een verrassende kaart waarbij U kunt genieten van een uitzonderlijke maaltijd en van een onberispelijke service.

Bovendien is de grill zichtbaar vanuit het restaurant, zodat u de magie in de keuken kunt observeren. De gerechten zijn opgevat als kunstwerken, gekleurd en geparfumeerd. Samengesteld met de beste, verse ingrediënten, die het gegrild vlees en vis tot hun recht doen komen.”

Dat is althans wat er op de website van Wagyu Grill te lezen staat. Wij waren zo vrij om dit samen met enkele vrienden uit te testen op een zaterdagavond in januari. De zaak ziet er hip en modern uit, maar heeft toch ook wel een beetje die warme Ardeense ’touch’ waarmee Maison La Bohème is ingericht.

De ontvangst was eerder ondermaats. Onze jassen werden niet aangenomen. Aangezien we op banken zaten en dus geen rugleuning hadden om onze jas over te hangen, konden we uiteindelijk niet anders dan onze jassen ergens op één of ander rekje te hangen dat normaal dient om grote plateaus te serveren. Volgens de ober waren er maar een 5-tal kapstokken aanwezig en die bevonden zich op amper 1 meter boven de grond. Elke jas van een volwassen persoon sleept gewoon tegen de grond.

De bediening was vriendelijk maar kwam voor ons heel stuntelig en onprofessioneel over. Herhaaldelijk dingen laten vallen, wijn morsen bij het openen van een fles, geen wijn inschenken maar gewoon de fles op tafel zetten zijn zaken die we hier in een restaurant met deze naam en faam niet verwachten.

Het vlees (Japanse entrecôte Wagyu en bavette Wagyu) was top. Maar dat kan ook niet anders met vlees van dergelijke kwaliteit (en dergelijke prijs). Als we jullie een tip mogen geven: dit vlees hoeft geen extra saus, zeker de entrecôte niet.

De Burger Wagyu met frietjes was helemaal niet lekker. De hamburger was te droog, de buitenkant van het vlees veel te hard en binnenin nog rauw met een niet zo aangename smaak tot gevolg. De kreeft was goed op smaak maar redelijk klein uitgevallen. De vis was ok maar niets noemenswaardig.

Leuk bij dit concept is dat je de bijgerechten afzonderlijk kan kiezen. De verse frietjes waren op zich wel lekker en de geplette aardappel met bieslook en sjalot bleek ook een aanrader te zijn.

Als garnituren kozen we voor Gegrilde Aubergine en dat is een gerechtje dat we graag mee naar huis nemen. Lekker op smaak en een ideale combinatie met de Japanse entrecôte Wagyu. Ook de gelakeerde bloemkool was lekker, maar daar moeten we toch even meegeven dat deze een overwegend Oosterse smaak heeft. Niet iedereen is daar altijd ‘fan’ van.

We kunnen besluiten dat Wagyu Grill alles in huis heeft om er een gezellige avond van te maken, maar het niveau tussen de verschillende gerechten maakt het moeilijk om van een toprestaurant te spreken. Maar laat ons eerlijk zijn… elke vleesliefhebber moet hier toch ooit eens gegeten hebben.

Meer info over Wagyu Grill vind je steeds op hun website.


Onze beoordeling

Beoordeling: 3 uit 5.

Wil je nog meer ontdekken in de omgeving van vakantiehuis Maison La Bohème?
Bekijk dan zeker ook alle andere tips op onze website.

Reacties zijn gesloten.