Maison La Bohème :: Vakantiewoning in Heure vlakbij Durbuy – Domaine des Quatre Tilleuls

Welcome to Rustic!

Maison La Bohème :: Vakantiewoning in Heure vlakbij Durbuy – Domaine des Quatre Tilleuls

Blauwe trail van Somme-Leuze

Blauwe trail van Somme-Leuze | Chateau de Ramezée

Opnieuw een bewegwijzerde wandeling van Trail en Famenne vlakbij vakantiehuis Maison La Bohème. Het parcours van de blauwe trail van Somme-Leuze vertrekt aan Syndicat d’Initiative in Heure en neemt je mee richting het dorpje Moressée, langs het kasteel van Ramezée op ontdekking in het Bois d’Avennes. Deze route is ongeveer 12 kilometer lang en gaat voor 75% over onverharde wegen.

Chateau de Ramezée

De wandeling begint met een plaatselijk rondje in Heure om dan de Route de Givet over te steken en de helling te nemen richting Moressée. Net voor het dorpje Moressée trek je met een forse helling het bos in tot aan het kasteel van Ramezée. Dit sprookjesachtige domein is tot in de puntjes verzorgd en onderhouden en vormt de ideale locatie om wat (familie)foto’s te nemen. Nog even genieten van de adembenemende vergezichten om dan opnieuw voor een tijdje het Bois d’Avennes in te duiken. Aan de rand van het bos wandel je nog even op de rug van de helling om dan terug af te dalen richting Heure. 

Net zoals de andere wandelingen van Trail en Famenne eindigt ook de blauwe trail van Somme-Leuze aan het Syndicat d’initiative de Somme-Leuze, Rue de l’Église 4 te Heure. Dan rest er nog één uitdaging en dat is de helling richting Vakantiehuis Maison La Bohème.

Ervaren wandelaar

Een eerder technische maar uiterst rustige wandeling voor de meer ervaren wandelaar waarvan een groot deel van de paden niet geschikt zijn voor een kinderwagen. Op een rustig tempo waarbij je nog makkelijk een gesprek kan voeren met je collega wandelaars mag je toch rekenen op een 3 à 4 uur durende wandeling.

Heb je wat minder tijd of mag het ietsje minder zijn, probeer dan zeker de groene trail van Somme-Leuze.


Onze beoordeling

Beoordeling: 4.5 uit 5.

Wil je nog meer ontdekken in de omgeving van vakantiehuis Maison La Bohème?
Bekijk dan zeker ook alle andere tips op onze website.

Reacties zijn gesloten.